Barbizonlaan 88 - 2908 ME Capelle a/d IJssel - 085 - 792 2222

Zó helpen we je mee om de krapte op de arbeidsmarkt op te lossen

Krapte op de arbeidsmarkt: die inmiddels voor velen bekende situatie waarin er een tekort is aan (gekwalificeerde) werknemers om de vraag naar arbeid te dekken. Dit kan leiden tot hogere lonen en meer moeite om geschikte werknemers te vinden voor openstaande vacatures. Elke detacheerder of werkgever die zoekt naar vast personeel herkent dit probleem.

Economische groei

Het komt anno nu voor in zo ongeveer álle sectoren, zeker in de technische sector. Het heeft verschillende oorzaken: een toenemende economische groei zorgt ervoor dat er meer vacatures beschikbaar komen. Dit terwijl het aantal werknemers dat op zoek is naar werk hetzelfde blijft. Dit leidt tot een overschot aan vacatures en een tekort aan werknemers. Onlangs nog hebben verschillende media geschreven over deze bijzondere situatie waarin er voor het eerst in de geschiedenis meer vacatures dan werkzoekenden zijn. En dat ondanks óf dankzij de coronaperiode, waarin er ook weer nieuwe banen zijn ontstaan.

Vergrijzing zorgt voor krapte

Ook vergrijzing van de bevolking speelt een rol bij de krapte op de arbeidsmarkt. Als er steeds meer mensen met pensioen gaan, terwijl het aantal jonge werknemers dat de arbeidsmarkt betreedt hetzelfde blijft, leidt dit tot een tekort aan werknemers. Bovendien lijkt er minder aanbod van praktisch geschoold personeel, omdat er steeds meer theoretisch geschoolden komen. Kortom, er zijn nogal wat uitdagingen voor werkgevers en werknemers. Het is stukken moeilijker voor werkgevers om geschikte kandidaten te vinden voor openstaande vacatures. Dit kan leiden tot vertragingen in projecten en in een lagere productiviteit. Bovendien kan er druk ontstaan om te accepteren met minder gekwalificeerd personeel in zee te gaan. Tel daar de  \onrustige situatie in de wereld, de gestegen energieprijzen, de materiaaltekorten en het veranderende klimaat bij op en het is helder dat er volop uitdagingen zijn. Ook voor werknemers die door het overweldigende banenaanbod soms door de bomen het bos niet meer zien.

Alleen ga je sneller, samen kom je verder

Gelukkig hoef je het als werkgever die zoekt naar goed geschoold technisch personeel, niet allemaal alleen te doen. Staytec levert, als geaccrediteerd opleidingsbedrijf de juiste mensen op de juiste plek. Want als ondernemer wil je ondernemen. Personeelszaken, werving en selectie; het zijn zaken die  je waarschijnlijk liever uitbesteedt. Want je wilt aan de slag, met mensen die je bedrijf verder gaan helpen. Geen woorden, maar daden. Daar denken wij precies hetzelfde over. Ga de personeelsuitdagingen van nu aan samen met een partner die van wanten weet. Want alleen ga je misschien sneller, samen kom je nog altijd verder.